Prawdopodobieństwo
Tomasz: Hmm chyba odpowiedź jest zła (prawdopodobieństwo z windą)
Pytanie brzmi: Na parterze ośmiopiętrowego budynku wsiadło do windy cztery osoby. Oblicz
prawdo−
podobieństwo, że wszyscy wysiądą na różnych piętrach. Zakoduj 3 cyfry rozwinięcia dziesiętnego.
Liczę tak:
Ω = 84
A = 8x7x6x5
Rozwinięcie: 0,410...
Odpowiedź: 105264 ≈ 0,397...
Co tu jest nie tak?
17 kwi 13:56
och&ach:
| 8*7*5*6 | | 105 | | 105 | |
| = |
| = |
| |
| 8*8*8*8 | | 64*4 | | 256 | |
17 kwi 14:28
Krycha: Omega i A jest dobrze
17 kwi 14:28
och&ach:
|4|1|0|
17 kwi 14:29
och&ach:
Ile to jest 8*8*4 =?
17 kwi 14:30
Tomasz: och&ach właśnie w odpowiedziach podali że 8 x 8 x 4 = 264 (na to wychodzi)
17 kwi 14:39
och&ach:
Ktoś nie umie mnożyć
17 kwi 14:40