romb
grzegorz:
W rombie o kącie ostrym α przekątne pozostają w stosunku 2:3
Oblicz warość wyrażenia tgα+cosα
Zakoduj trzy pierwsze cyfry po przecinku rozwinięcia dziesiętnego tego wyniku
17 kwi 00:23
och&ach:
|7|8|4|
17 kwi 01:14
hehe:
| | α | | 3e | | 3 | |
a = √13e2 = e√13, cos |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | a | | √13 | |
17 kwi 01:33
och&ach:

2 sposób
Korzystam z Twojego rys.
hehe 
a
2=13e
2
P=12e
2 i P= 13e
2sinα
| | 5 | | 12 | |
to cosα= |
| , tgα= |
| |
| | 13 | | 5 | |
.....................
17 kwi 01:40
chichi:
Że Wam się chce o tej godzinie
17 kwi 02:06
och&ach:
A Ty czemu nie śpisz?
17 kwi 02:14
chichi:
Matematyka spać nie daje, poza tym nigdy nie przestawiłem się spać, chodzę spać o 5, wstaje o
8, po południu się nie co zdrzemnę i tak w kółko

A Ty?
17 kwi 02:18
chichi:
Nie przestawiłem się w sensie na polski czas
17 kwi 02:19
och&ach:
Od 2−10 i od 16−18
17 kwi 02:25
och&ach:
Miłych snów
17 kwi 02:26
chichi:
Jak już 2:25 hm?
17 kwi 02:26
och&ach:
No właśnie ... przegięłam przez Ciebie
17 kwi 02:28
chichi:
Wzajemnie
17 kwi 02:28
chichi:
Jak zwykle moja wina.. niech będzie
17 kwi 02:29
och&ach:
17 kwi 02:29