Rachunek prawdopodobieństwa. Proszę o pomoc ;)
MatKa: Niech A i B będą zdarzeniami w przestrzeni Ω. Wykaż, że jeśli P(A`)= 0,75 i P(B)=0,3 to
P(A∩B’)≤ 0,7
16 kwi 22:07
ABC: P(B)=0,3 to P(B')=1−0,3=0,7
P(A∩B')≤P(B') bo A∩B'⊂B'
nie wiem po co jest P(A') chyba dla zmyłki
16 kwi 22:11
ICSP: P(A∩B') ≤ P(B') = 1 − P(B) = 0,7
16 kwi 22:11
MatKa: A co myślicie o tym sposobie
P(A∩B`)=P(A−B)=P(A)− P(A∩B)
P(AUB)= P(A)+P(B)−P(A∩B)= 0,25+0,3−P(A∩B)=0,55−P(A∩B)≤1 bo prawdopodobieństwo jakiegokolwiek
zdarzenia jest z przedziału <0,1>
0,55−P(A∩B)≤1
−P(A∩B)≤0,45 /+ P(A)
P(A)−P(A∩B)≤0,45+ P(A)
P(A∩B`)≤0,7
17 kwi 09:32
ABC:
sposób poprawny ale po co sobie życie utrudniać
17 kwi 10:04