Prawdopodobieństwo
Norbert: | | 1 | | P(B/A) | |
Zdarzenie losowe A,B zawarte w Ω są takie, że P(A/B)= |
| . Oblicz |
| |
| | 8 | | P(B) | |
(B/A oznacza różnicę zdarzeń B i A)
16 kwi 18:11
wredulus_pospolitus:
nic więcej nie wiemy?
Na pewno chodzi o różnicę zdarzeń a nie o prawdopodobieństwo warunkowe?
16 kwi 18:28
Norbert: O prawdopodobieństwo warunkowe, ale taka treść. Mógłby Pan to rozwiązać bo tak średnio umiem to
16 kwi 18:56
och&ach:
| | 1 | |
P(A|B)= |
| −− prawd. warunkowe , P(B\A) −− prawdopodobieństwo różnicy B i A |
| | 8 | |
| | P(A∩B) | | 1 | | 1 | |
P(A|B)= |
| = |
| ⇒ P(A∩B)= |
| P(B) |
| | P(B) | | 8 | | 8 | |
| | 7 | |
i P(B\A)= P(B)−P(A∩B)⇒ P(B\A)= |
| P(B) |
| | 8 | |
16 kwi 20:25
Norbert: Dziękuje
16 kwi 20:49