zadania z prawdopodobieństwa
dymix: 1. z grupy osób, w której jest 5 kobiet, wybrano trzyosobową delegację. Prawdopoodobieństwo
tego,
że w delegacji jest więcej kobiet niż mężczyzn, wynosi 6:7. Oblicz, ilu mężczyzn jest w tej
grupie.
2.Obilcz P(A' u B'), jeśli (A\B) =1:4, P(B\A) = 1:3, a A u B jest zdarzeniem pewnym.
15 kwi 15:28
15 kwi 15:55
Pytający:
Jerzy, poprawka:

2) P(A' ∪ B') = 1 − P(A ∩ B) = 1 − (P(A ∪ B) − P(A \ B) − P(B \ A))
15 kwi 16:28
Jerzy:
Upss... liczyłem przewagę mężczyzn.
15 kwi 17:20
dymix: Dzięki
15 kwi 17:53
dymix: a to takie pytanie. Gdzie na tej stronie mogę sprawdzić czym jest ∑ ?
15 kwi 17:55
15 kwi 17:58
ICSP: to litera.
15 kwi 17:58