proszę o rozwiązanie
anna: Punkt S = (− 1,5) jest środkiem okręgu wpisanego w trójkąt ABC ,
w którym A = (− 16,− 10 ) i B = (8,− 2) .
Oblicz pole koła wpisanego w trójkąt ABC .
14 kwi 22:05
suchaszosa:
Wyznacz odległość punktu S o prostej AB
14 kwi 22:18
6latek:

Zrob rysunek do zadania
1) SC=r to promien okregu wpisanego
2) Piszesz rownanie prostej AB −potem przeksztalc ja do postaci ogolnej
2) Odleglosc punktu S o prostej AB to wlasnie promien r tego okregu
Masz na to wzor
Pole kola wpisanego P=πr
2
14 kwi 22:22
och&ach:
Pk=90π
14 kwi 22:25
chichi:
Rysunek z 22:22 jakim cudem ten okrąg będzie wpisany w trójkąt, jeśli ten trójkąt nawet nie
powstanie gdyż punkty A, B i C są współliniowe?
15 kwi 12:00
6latek: 
Niech poprawi zamiast C na D i bedzie gitara
15 kwi 12:13
anna: dziękuję zadanie już rozwiązałam
Pk = 90 π
15 kwi 12:37