matematykaszkolna.pl
Twierdzenie Ptolemeusza Andzia: Udowodnij stosując twierdzenie Ptolemeusza Na trójkącie ABC opisany jest okrąg. Dwusieczna kąta BAC przecina okrąg w punkcie S. Wykaż, że AB+AC<2AS
14 kwi 21:40
nick:
2 cze 18:35
3 cze 19:53
chichi: Dowód jest banalny, tylko pojawią się pytanie dlaczego usuwasz rozwiązania?
3 cze 22:09
Mila: Nie ma sensu pisać rozwiązań, które już są. Podałam linka. Przypadkowo znalazłam, przy okazji. Szukam materiałów dla znajomej na różne tematy.
3 cze 23:07
chichi: Argumentacja dobra, ale chyba na poziomie przedszkola bez urazy.. Wrzucasz rozwiązanie po czym je usuwasz Bóg wie z jakiego powodu i tłumaczysz się, że mnie ma sensu pisać rozwiązań, które już są, co to w ogóle za argument?
3 cze 23:49
Filip: Nie wiem to tak samo nie ma sensu wstawiac tu zadan ktore juz sa rozwiazane w internecie, taki sam argument kek
4 cze 14:45
6latek: Jesli swoje rozwiazania usuwa to jaki jest problem ? Nie popadajmy w jakąs paranoję .
4 cze 16:10
daras: to Mila usuwa wszystkie swoje rozwiązania
4 cze 20:24
daras: btw. Ptolemeusza nie znałem z tej strony, chętnie bym poczytał emotka
4 cze 20:25
Mila: daras 19:53 podałam linka do materiału dotyczącego ciekawych zadań dla licealistów. Zastosowanie Tw. Ptolemeusza. Zadania ze wskazówkami , między innymi do zadania Andzi, a także do zadania (6) z siedmiokątem, które też było na forum.
4 cze 21:12
daras: dzięki, tylko nie wiem czy ja jestem początkujący? emotka
4 cze 21:32
6latek: Milu Dzień dobry Jakich materiałów szukasz?
5 cze 11:09
Mila: Witaj 6−latku ( dlaczego nie kolorowy?). Szukam Teorii liczb w pdf, najchętniej Sierpińskiego. Kiedyś widziałam i korzystałam, teraz mi umknęło. Jednak znalazłam ciekawe problemy w "Podróże po imperium liczb". Pozdrowieniaemotka
5 cze 18:25
6latek: Rowniez pozdrawiam Moze Mariusz podesle linka Ja mam tylko Biblioteczke Matematyczna nr 25 Sierpinski WSTEP DO TEORII LICZB nr 25 i nr 17 200 ZADAN Z ELEMENTARNEJ TEORII LICZB Wiem ze takze jest ksiazka z tej serii 250 zadan z elenetarnej teorii liczb
5 cze 18:34
Mila: Dziękuję za odpowiedźemotka Ładne pozycjeemotka
5 cze 21:17
ABC: Mila tu ci wrzuciłem Sierpiński po angielsku uaktualniony z 1988 roku https://megawrzuta.pl/download/a38f45cc55c57cdedc21757772283e08.html
5 cze 21:29
Mila: ABC − dziękuję bardzo, ściągnięte, zapisane , odwirusowane emotka
5 cze 21:44