matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekatna kwadratu o boku p jest rowna 10
Marcin:
przekatna kwadratu o boku p jest rowna 10
3 mar 15:24
Eta:
d=p
√
2
10
p
√
2
= 10 => p=
= 5
√
2
√
2
bok kwadratu ma długość p= 5
√
2
3 mar 15:29
Marcin:
odpowiedzi mam a=100(2) b=100 c=25(2) d=50
3 mar 15:33