matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
.
Jan:
Witam, mam do obliczenia pole powierzchni xy=9, x+y=10
9
zatem ułożyłem całkę ∫0
9
(10−x−
)
x
Jednak x nie może równać się równać 0, pytanie jak to policzyc?
14 kwi 18:01
janek191:
x
1
= 1 x
2
= 9
14 kwi 19:40