Pomoc z pochodna σ(s)'=σ(s)[1-σ(s)]
Tres: Witam potrzebuje pomocy z pochodna mam wykazać, obliczając pochodną, że σ′(s)=σ(s)[1−σ(s)]
14 kwi 14:27
Jerzy:
A jaka jest funkcja i co masz wykazać ?
14 kwi 14:29
wredulus_pospolitus:
σ(s)' = σ(s) − (σ(s))2
σ(s)'' = σ(s)' − 2*σ(s)*σ(s)' = σ(s) − (σ(s))2 − 2* σ(s)*(σ(s) − (σ(s))2) =
= 2(σ(s) )3 − 3(σ(s))2 + σ(s)
14 kwi 14:32
Jerzy:
Artur, gdzie tu jest mowa o tym ,że ma policzyć druga pochodną ?
14 kwi 14:35
wredulus_pospolitus:
szczerze mowiąc ... to niedokładnie przeczytałem treść zadania i myślałem że chodzi o
policzenie pochodnej
14 kwi 14:39
Tres: Własnie nie rozumiem sam tego ponieważ całe polecenie to "Wykaż, obliczając pochodną, że
σ′(s)=σ(s)[1−σ(s)]"
14 kwi 15:00
Chińska podróba 6-latka: a jaki to przedmiot? może to parametryzacja naturalna krzywej z geometrii różniczkowej?
14 kwi 15:20
Tres: pierwszy raz cos takiego slysze a to jest z sieci neuronowej
14 kwi 15:23
Chińska podróba 6-latka: aha no to jesteśmy w domu, to któraś z funkcji sigmoidalnych będzie , tylko pytanie która
14 kwi 15:31
Tres: funkcji wielu zmiennych metodą najstromszego spadku albo funkcji błedu nie jestem pewien
15 kwi 08:52
Chińska podróba 6-latka: trzeba rozwiązać nietrudne równanie różniczkowe żeby znaleźć jaka to funkcja
15 kwi 09:45
Tres: Faktycznie dziekuje za pomoc
16 kwi 14:25