matematyka
XMonki: Oblicz długość przekątnej kwadratu o podanym boku. a) 5 cm, b) 2 km, c) 2√2 cm, d) 4√8 dm,
e)2√3 cm, f) u{4}{Oblicz długość przekątnej kwadratu o podanym boku. a) 5 cm, b) 2 km, c) 2√2
cm, d) 4√8 dm, e)2√3 cm, f) 4/√2..
14 kwi 08:38
XMonki: Oblicz długość przekątnej kwadratu o podanym boku. a) 5 cm, b) 2 km, c) 2√2 cm, d) 4√8 dm,
e)2√3 cm, f) 4√2cm.
14 kwi 08:40
janek191:
Korzystaj z wzoru na długość przekątnej kwadratu
d = a*
√2
a) d = 5 cm *
√2 = 5
√2 cm
b) d = 2 km*
√2 = 2
√2 km
c) d = (2
√2cm)*
√2 = 2*2 cm = 4 cm
d) d = 4
√8 dm *
√2 = 4*
√8*
√2 dm = 4*
√16 dm = 4 * 4 dm = 16 dm
e) d = 2
√3 cm *
√2 = 2*
√3*
√2 cm = 2
√6 cm
| | 4 | |
f) d = |
| cm * √2 = 4 cm |
| | √2 | |
14 kwi 09:11
6latek: Witaj
14 kwi 10:07