matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
trójkąt
miki:
Trójkąt o kątach 75 i 60 i bok leżący przy tych kątach ma długość 8. Oblicz pole.
8
a
=
√
2
2
√
3
2
czy będzie dobrze ?
13 kwi 22:53
blabla:
P(ABC)=P
1
+P
2
P= 24+8
√
3
P=8(3+
√
3
)
==========
13 kwi 23:24