matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Przekształcenie
Joanna :
Czy da to się z jednej postaci przekształcić do drugiej? −y = z
1/2
* C
1
do postaci C
1
= y * z
1/2
Z góry dziękuję.
12 kwi 15:08
wredulus_pospolitus:
jeżeli by było y
−1
= z
1/2
* C
1
,a C
1
∊ R to tak
12 kwi 15:51