cos107∘cos73∘ | ||
wartość wyrażenia | wynosi | |
sin73∘sin 107∘ |
1 | 1 | |||
A) 1 B) − 1 C) 1− | D) | |||
sin273∘ | tg273∘ |
cos107∘cos73∘ | 1 | 1 | |||
= | * | = | |||
sin73∘sin 107∘ | tg730 | tg1070 |
1 | 1 | |||
− | * | = | ||
tg730 | tg730 |
1 | ||
− | ||
tg2730 |
−cos73 cos73 | ||
= | ||
sin73 sin73 |
cos107*cos73 | |
= | |
sin73*sin107 |
−1 | ||
=ctg(107)*ctg (73)=−ctg2(73)= | ||
tg2(73) |
1 | sin2(73)−1 | −cos2(73) | ||||
1− | = | = | =−ctg2(73} i pasuje | |||
sin2 (73) | sin2(73) | sin2(73) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |