matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz sumę szeregu (jeśli istnieje):
jaros:
4
∑
∞
n=1
=
= 1/n − 1/(n+4)
n(n+4)
11 kwi 18:24
I'm back:
Znak sumy powinien nadal być. A ta suma = 1/1 + 1/2 + 1/3 =... (bo kolejne czynniki tej sumy będą się redukowac
11 kwi 18:28