a√2 | 1 | |||
W ΔBOE : tg(β/2)= | ⇒ tg(β/2)= | |||
w | sinα |
1 | ||
to tg2(β/2)= | ||
sin2α |
2sin2(β/2) | 1−cosβ | |||
tg2(β/2)= | = | |||
2cos2(β/2) | 1+cosβ |
1 | 1+tg2α | ||
= | |||
sin2α | tg2α |
1+tg2α | 1−cosβ | |||
= | ||||
tg2α | 1+cosβ |
a√2 | ||
W Δ BOE : tg(β/2)= | ||
u |
a2 | ||
|DB|2=2e2−2e2 cosβ ⇔1−cosβ= | ||
e2 |
h | ||
W ΔOEC: sinα= | ||
0.5a√2 |
a2 | 1 | |||
1−cosβ= | = | |||
a2(1−0.5cos2α) | 1−0.5cos2α) |
−cos2α | ||
cosβ= | ⇔ | |
2−cos2α |
−cos2α | ||
cosβ= | ||
1+sin2α |
1+sin2α | ||
2tg2α+1= | ||
cos2α |
1+sin2α | |
*cosβ=−1 | |
cos2α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |