proszę o rozwiązanie
anna: Dwa stożki o takich samych podstawach połączono podstawami z podstawami walca w taki sposób
jak na rysunku.
Wysokość mniejszego z tych stożków jest taka sama jak wysokość walca
| | 2 | |
i stanowi |
| wysokości większego ze stożków. Objętość całej bryły jest równa 77 cm 3 . |
| | 3 | |
PIC
Objętość walca jest równa
A) 21 cm
3 B) 4 2 cm
3 C) 56 cm
3 D) 35 cm
3
11 kwi 12:52
getin:
Odpowiedź B
h − objętość walca
h − objętość mniejszego stożka
| 3 | |
| h − objętość większego stożka |
| 2 | |
π*r
2*h to objętość walca
| 1 | |
| π*r2*h to objętość mniejszego stożka |
| 3 | |
| 1 | | 3 | | 1 | |
| π*r2* |
| h = |
| π*r2*h to objętość większego stożka |
| 3 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
π*r2*h+ |
| π*r2*h+ |
| π*r2*h = 77 |
| | 3 | | 2 | |
π*r
2*h = 42
11 kwi 13:04
ite:
11 kwi 13:04
ite: u mnie rakieta międzygalaktyczna z modułem powrotnym (ten mniejszy skierowany w tył)
11 kwi 13:07
6latek: ite 
I tarcza antyrakietowa w Redzikowie ją przechwyci
11 kwi 13:14
ite:
11 kwi 13:18
anna: dziękuję
11 kwi 19:18