Równość
Kinia: Liczby całkowite 𝑎 i 𝑏 są dodatnie i spełniają równość 20𝑎 + 21𝑏 = 617. Znajdź wartość
21𝑏+20𝑎.
11 kwi 09:11
getin:
Odpowiedź to 617
Jeśli 20a+21b = 617 to również 21b+20a = 617 (przemienność dodawania)
11 kwi 09:24
ABC:
pewnie polecenie było nieco inne , to jest równanie diofantyczne , którego ogólne rozwiązanie w
liczbach całkowitych można zapisać na przykład tak:
a=13+21t
b=17−20t gdzie t∊Z , i para (13,17) jest jedynym rozwiązaniem gdzie obie liczby są
dodatnie
11 kwi 09:43
getin:
na konkursach takie zadania się często zdarzają
11 kwi 09:49
ABC:
to chyba są konkursy typu "pokoloruj drwala"

ech upada matematyka w tym kraju...
11 kwi 09:55
6latek: Nie tylko w tym kraju choć nie lubie jak ktos tak mowi ,bo to jednak nasz kraj ,jaki by on
nie był.
W Niemczech dzieci w 7 klasie nie znaja wzoru na pole trojkata ,gdzie w Polsce dzieci w 5
klasie o tym wiedza
Dopiero rysuja trojkaty i wysokosci .Z poteg to mnozenie przy jednakowych podstawach i wiecej
nic ,pierwiastkow zero ,nie mowiac o twierdzeniu Pitagorasa .
11 kwi 10:23
ite: Tam jest zupełnie inny system kształcenia, po pierwszym etapie (szkoła podstawowa) następuje
rozdzielenie uczniów. Ci z najlepszymi wynikami trafiają do szkół, gdzie poziom i tempo nauki
są naprawdę dobre.
11 kwi 11:41
6latek: Z tego co mowila mi coraka to gimnazjum i real szule to porownywalne . W gimnazjum dochodzi
francuski jeszcze
11 kwi 11:45
ite:
Są jeszcze różnice między poszczególnymi landami, system jest o wiele bardziej rozbudowany niż
nasz. Może po powrocie do łask szkolnictwa zawodowego, też będziemy mieć więcej możliwości.
11 kwi 11:58
6latek: Wieczorem sie dokladnie corki dopytam o co tam w tym chodzi
11 kwi 12:41