Bryły obrotowe
Konradooo: Nie jestem pewien czy dobrze to rozwiązałem

V=
13π4
2*4√3 = 64πcm
3
P=π4(4+8) = 48πcm
2
10 kwi 16:30
Jerzy:
Pewex !
10 kwi 16:31
ICSP: Zarówno dobrze jak i źle.
Wszystko zależy od wielu zmiennych np od treści polecenia.
10 kwi 16:33
Jerzy:
V = 8 cm3. Czy to jest dobrze obliczone ?
10 kwi 16:44
Konradooo: Tak brzmi treść polecenia:
Oblicz objętość i pole całkowite stożka którego przekrój osiowy jest trójkątem równobocznym o
polu 16√3.
11 kwi 00:15
HGH: Pc jest ok, V jest zle
11 kwi 00:40