sinx | |
= 1 − √2 | |
cosx |
cosx − sinx | |
= √2 | |
cosx |
π | ||
√2sin( | − x) = √2cosx | |
4 |
π | π | |||
sin( | − x) = sin( | − x) | ||
4 | 2 |
π | π | π | π | ||||
− x = | − x + 2kπ v | − x = | + x − 2kπ | ||||
4 | 2 | 4 | 2 |
π | π | ||
− x = | + x − 2kπ | ||
4 | 2 |
π | ||
2x = − | + 2kπ | |
4 |
π | ||
x = − | + kπ , k ∊ C | |
8 |
π | ||
x≠ | +kπ | |
2 |
2tgx | ||
tg(2x)= | ||
1−tg2x |
2*(1−√2) | ||
tg(2x)= | ||
1−(1−√2)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |