matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Romb
xyz :
Promień okręgu wpisanego w romb o kącie 60 stopni jest równy
√
3
. Oblicz przekątne, pole rombu, obwód rombu, bok rombu.
9 kwi 11:39
a@b:
a=4 e=4 , f=4r=4
√
3
L=16, P=8
√
3
9 kwi 11:53