79 | ||
1) [EBCF]= x*y= | − pole prostokąta EBCF | |
8 |
y+0.5y | 7 | 21 | ||||
2) [ EFNM]= | * | x= | x*y | |||
2 | 2 | 8 |
1 | ||
ΔMNK∼ΔADK w skali k= | ||
2 |
1 | 1 | 21 | 7 | |||||
s= | [ADNM]= | * | x*y= | xy | ||||
9 | 9 | 8 | 24 |
21 | 7 | 47 | 79 | 3713 | ||||||
4) [BCFKM]=xy+ | x*y+ | xy= | * | = | ||||||
8 | 24 | 12 | 8 | 96 |
65 | ||
P BCFKM=38 | ||
96 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |