potrzebuje do 12
morti: Stopiono dwie metalowe kule o średnicach 7 cm i 4 cm. Z otrzymanego metalu odlano jedną kulę.
Oblicz średnicę nowej kuli.
7 kwi 10:17
Jerzy:
I gdzie jest problem ?
7 kwi 10:20
morti: nie umiem tego obliczyć
7 kwi 10:22
janek191:
r
1 = 3,5
r
2 = 2 cm
mamy
| 4 | | 4 | | 4 | |
| π*(3,5)3 + |
| π *23 = |
| π r3 |
| 3 | | 3 | | 3 | |
3,5
3 + 2
3 = r
3
Dokończ

d = 2 r
7 kwi 10:23
morti: nie wiem
7 kwi 10:26
Jerzy:
Czego nie wiesz ?
7 kwi 10:28
morti: jak to dokończyć
7 kwi 10:30
Get it back: r=3√3,53+23 uzuj kalkulatora
d=2*r
7 kwi 10:33
janek191:
3,53 = 3,5*3,5*3,5 = 42,875
23 = 8
42,875 + 8 = 50,875 = 125*0407 = r3
r = 3√125*0,407 = 5 3√0,407
więc
d = 2*r = 10 3√0,407
7 kwi 10:35
morti: Dzięki
7 kwi 10:52
daras: Brawo

zdążyliście przed południem chłopcy a
morti jak nie wiedział, to nadal nie wie i
się nie dowie

jaki ma to sens
7 kwi 10:58
Get it back: daras
Tak naprawde to nie moj problem czy on wie czy nie wie.Jak czego nie rozumiem to dopytuje do
skutku az zrozumiem
Widocznie to mu wystarczy skoro się nie dopytuje
7 kwi 11:05
daras: taaaaak wystarczy skopiowac/przepisać i wysłać dalej byle do 12
7 kwi 22:34