Przekątne wielokąta
Get it back: Liczba przekątnych wielokąta jest m razy większa od liczby jego boków
Ile boków ma ten wielokąt ?
jak zapisać tutaj równanie ?
| | n(n−3) | |
Liczba przekątnych wielokąta wynosi |
| |
| | 2 | |
To m mnie myli
6 kwi 22:50
6 kwi 22:54
I'm back:
n(n−3) = 2mn
n(n−3−2m) = 0 −−−> n = 2m+3
6 kwi 22:57
Get it back: No tak . Dziękuje za pomoc
6 kwi 23:10
Filip: a myslalem ze get it back to brzydalos
6 kwi 23:20
Filip: aaa przeciez get it back to pan 6 latek. pozdrawiam
6 kwi 23:24