matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż zbiór rozwiazań równania U{X 1} {X-2}=4
Kingunia:
x+1
wskaż zbiór rozwiazań równania
=4
x−2
A.{3} B.{−2 I JEDNA TRZECIA } C.{3,2} D.{1,2}
3 mar 12:51
xyz:
Odpowiedź:A.
3 mar 13:50
adaś:
x−1
= 4
x−2
x−1
= 4 /*(x−2)
x−2
x+1=4x−8 x−4x=−8−1 −3x=−9/:(−3) x=3
3 mar 14:03