12 | 3 | h | ||||
tgα = | = | = | ||||
8 | 2 | x |
2 | ||
x = | h | |
3 |
h | ||
sinα = | ||
8 |
h | ||
cosα = | ||
12 |
h2 | h2 | 576 | 24√13 | ||||
+ | = 1 ⇒ h2 = | ⇒ h = | |||||
64 | 144 | 13 | 13 |
2 | 24√13 | 16√13 | ||||
x = | * | = | ||||
3 | 13 | 13 |
1 | 384 | 7 | ||||
PADC = | * 2x * h = | = 29 | ||||
2 | 13 | 13 |
8*12 | 24√13 | |||
z porównania wzorów na pole ABC −> h = | = | |||
4√13 | 13 |
2 | 2 | 2 | 242 | 384 | ||||||
x = | h −−> PACD = x*h = | h2 = | * | = | ||||||
3 | 3 | 3 | 13 | 13 |
1 | 1 | |||
P = | *8*12 = | *4√13*h | ||
2 | 2 |
24√13 | ||
h = | ||
13 |
h | 12 | ||
= | |||
x | 8 |
2 | 16√13 | |||
x = | h = | |||
3 | 13 |
1 | 16*24*13 | 16*24 | ||||
P = | *2x*h = | = | ||||
2 | 13*13 | 13 |
8 | 2 | P1 | 4 | 4 | ||||||
w skali k= | = | ⇒ | =k2= | ⇒ P1= | P2 | |||||
12 | 3 | P2 | 9 | 9 |
13 | 4*48 | |||
to | P1=48 ⇒ P1= | |||
4 | 13 |
8*48 | 7 | |||
P(ACD)= | =29 | |||
13 | 13 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |