3 | 4 | ||
i | |||
4 | 3 |
1 | a2 | 1 | ||||
P(AEC)= | * | ctgα= | . ctgβ=tgα | |||
2 | ctgα+ctgβ | tgα |
1 | 625 | 25 | ||||
+tgα= | = | |||||
tgα | 300 | 12 |
25 | ||
tg2α− | tgα+1=0 , Δ= 49/144 | |
12 |
| 3 |
| 4 | |||||||||||||||||||||||||||||
tgα= | = | lub tgα= | = | |||||||||||||||||||||||||||||
2 | 4 | 2 | 3 |
3 | 4 | |||
Odp: tgα= | , tgβ= | lub odwrotnie | ||
4 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |