matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocyy
Ew:
Oblicz:6
2
−(−1)
6
−89
0
= 0,2
3
×30
3
= 2.oblicz x A)36
7
=6
×
B)4
8
=g
4
C)4
5
:4
×
razy4
1
=4
2
1 kwi 23:43
Ad:
1) 36−1−1= 2)(0,2*30)
3
= 6
3
= A) 6
14
=6
x
, x=14 B) 16
4
=g
4
, g=16 C) 4
5−x
*4
1
=4
2
6−x=2 , x=4
1 kwi 23:58