trójkąt
micho:
W trójkącie KLM prosta równoległa do boku KL
podzieliła trójkąt na dwie części o równych polach
W jakim stosunku ta prosta podzieliła wysokość tego trójkąta
poprowadzoną na podstawę KL
1 kwi 22:28
Saizou :

Z równości pól
ay = x(a+b)
Z podobieństwa
by = ax+ay
a
2 = b
2−a
2
2a
2=b
2
b = a
√2
1 kwi 22:36
blabla:

Z podobieństwa trójkątów KLM i ABM z cechy (kkk)
=========
1 kwi 22:42
Filip: czolem Saizou, jak tam idzie na studiach?... Udzielasz dalej korepetycji dla maturzystow?
1 kwi 23:33
Saizou :
Cześć
Filip ja już po studiach

Obecnie mam tylko jednego maturzystę na korkach, dlatego mam więcej czasu na przebywanie na
forum
1 kwi 23:36
Filip: To cos mi mignelo tutaj na forum, ze uczeszczasz na jakies lekcje/wyklady z informatyki?
A pracujesz gdzies juz aktualnie? Ja rozeslalem swoje cv do 4 firm aby sobie ogarnac 3
miesieczny staz na wakacje, aktualnie dostalem jedna propozycje jednak przy wytwarzaniu sklepo
internetowych(glownie PHP) − co mnie nie az tak mocno interesuje, skladalem 2 podania na c++
developera i jedno na java + sql, takze czekam na jakas odpowiedz od tych firm − mam ndzieje
ze sie uda cos ogarnac w c++
1 kwi 23:46
Saizou :
Sektor edukacji

Życzę aby Ci się udało z Cpp
2 kwi 13:59