1 | 1 | 1*2 | 1 | 3 | |||||
+ | = | + | = | ||||||
2 | 4 | 4 | 4 | 4 |
1 | 1 | 1*a | 1 | a+1 | ||||||
+ | = | + | = | |||||||
a | a2 | a2 | a2 | a2 |
6 | 1 | 2*x2 | 6 | 1*x | 2x2+6+x | |||||||
2+ | + | = | + | + | = | |||||||
x2 | x | x2 | x2 | x2 | x2 |
6 | 1 | |||
2+ | + | |||
x2 | x |
2x3 | 6x | x2 | ||||
= | + | + | ||||
x3 | x3 | x3 |
2x3+6x+x2 | ||
= | ||
x3 |
2x3+6x+x2 | |
x3 |
x(2x2+6+x) | ||
= | ||
x3 |
2x2+6+x | ||
= | ||
x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |