2 | 2 | 6x | ||||
( | )+( | )2+...= | ||||
2−x | 2−x | x2−9 |
2 | 3 | |||
suma szeregu po lewej stronie wyszła mi | , a wynik ma wyjść − | |||
−x | 2 |
18 | 9 | |||
x2= | = | |||
8 | 4 |
2 | ||
2. S = − | − tu masz dobrze | |
x |
9 | ||
x2 = | ||
4 |
3 | ||
x = ± | ||
2 |
3 | ||
Z czego x = | odrzucasz ze względu na dziedzinę (nie ustaliłeś jej) | |
2 |
3 | ||
skąd wiadomo, że | nie należy do dziedziny? | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |