matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
kolo:
(1−i
√
3
)
17
(1+i)
6
29 mar 11:50
janek191:
z
1
= 1 − i
√
3
I z
1
i =
√
1
2
+(−
√
3
)
2
= 2
1
−
√
3
cos α =
sin α =
2
2
5
α = 300
o
=
π
3
5
5
z
1
= 2*( cos
π + i sin
π)
3
3
5
(z
1
)
17
= 2
17
*( cos 17*
π = i sin 17*
5
3
π) =
3
π
π
= 2
17
*( cos 28
1
3
π + i sin 28
1
3
π) = 2
17
*(cos
+ i sin
) =
3
3
1
√
3
= 2
17
*(
+
i)
2
2
itd.
29 mar 12:14