matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wytlumaczylby ktos jak to zrobic ?
stud:
wyznaczyć x∊R z rownania : | 4+i 1 x | | 1 0 4−i | = 3+2i | x 2−i 1 |
29 mar 11:02
Filip:
Takie rownanie rozwiazujesz: (6−j2)x−(35−j17)=3+j2 x=129/20 − j7/20
29 mar 11:19
stud:
dzieki bardzo
29 mar 11:36