Wykres
Jan: Jak narysować wykres IxI+IyI≤1 ?
28 mar 13:29
janek191:

Kwadrat.
28 mar 13:36
Jan: A tak krok po kroku, jak to narysować?
28 mar 14:05
ICSP: Rozpisz dla każdej ćwiartki.
1o x ≥ 0 i y ≥ 0
|x| + |y| = 1
y = −x + 1
2o x ≥ 0 i y ≤ 0
3o ...
4o ...
28 mar 14:08
circle:

IxI+IyI≤1
1) |y|=y dla y≥0
|x|+y≤1
y≤−|x|+1 zbór punktów poniżej wykresu y=−|x|+1, i na wykresie z I i II ćwiartki
2)
|y|=−y dla y<0
|x|−y≤1
y≥|x|−1 zbór punktów powyżej wykresu y=|x|−1, i na wykresie z III i IV ćwiartki
28 mar 18:14