rownania wykladnicze
Hashiri: Rozwiaz rownanie
7x−14*7−x=5
3 mar 00:45
Godzio:
7
x − 14*7
−x = 5 /*7
x
7
2x − 5*7
x − 14 = 0
t = 7
x t>0
t
2 − 5t − 14 = 0
Δ = 81
| | 5−9 | |
t2 = |
| = −2 − odrzucamy |
| | 2 | |
7
x = 7
x = 1
3 mar 00:48
Hashiri: Dzieki, wiedziales odrazu jak zrobic tutaj funkcje kwadratowa

Ja myslalem i nie moglem
3 mar 00:52
Godzio: przy takich przykładach to raczej tak

gorzej jak jakieś trudniejsze
3 mar 00:53
Eta:
Godzio ....... jest "specjalistą"
3 mar 00:58
Godzio: do specjalisty jeszcze mi daleko aczkolwiek się staram
3 mar 00:59
Eta:

..... i tak trzymaj ! "trening czyni mistrza"
3 mar 01:01
Godzio:

a mam takie pytanko dotyczące tej diagnozy co pisałem
w poleceniu było napisane: Wykres przedstawia fragment funkcji ....
i w podpunkcie b) podaj miejsca zerowe funkcji
To prawidłową odpowiedzią było że jedno miejsce zerowe i ileś tam wynosiło, nie trzeba było
podawać 2 prawda ?
coś takiego było <rysunek>
3 mar 01:04
Eta:
no tak bo nie wiemy , jaka to funkcja ( nie ma wyrażnego kształtu ten wykres)
mogła być równie wykładniczą , przesuniętą o wektor w prawo
Tak , ...... myślę
3 mar 01:09
Godzio: chodziło napewno o kwadratową

więc w takim razie rozwiały się moje obawy, i sądzę że będe
miec maksika
3 mar 01:10
Godzio: Ale z drugiej strony te zadania były na poziomie bym powiedział 2 kl gimnazjum pomijając ten
wykres
3 mar 01:11
Eta:
no jeżeli chodziło o kwadratową ............ , to jest jeszcze jedno miejsce zerowe
symetrycznie położone względem odciętej wierzchołka paraboli
( inaczej nie może być
3 mar 01:13
Eta:
Czyli , krótko mówiąc : dla Ciebie to "pestka" ? ...tak?
3 mar 01:15
Godzio: kucze blaszka to jednak kicha
3 mar 01:15
Godzio: no tak

ale szkoda bo założyłem się z kolegą że będe mieć conajmniej 98% a 1 punkt straty to
juz 97 ale co tam
3 mar 01:15
Eta:
Na to wygląda

Czy wyraźnie było podane ,że funkcja jest kwadratowa?
3 mar 01:17
Eta:
Masz moje
gratulacje
3 mar 01:18
Godzio: niestety tak, nawet w ostatnim poleceniu trzeba było napisać wzór tej funkcji.
napisałem go i napisałem w jakim przedziale, jednak takie zadania są podchwytliwe, jakby nie
mogli narysowac calego wykresu to wtedy by wiadomo bylo ze 2 miejsca zerowe trzeba wpisac
3 mar 01:18
Godzio: Dzięki
3 mar 01:19
Godzio: Ja już idę spać bo nie wstane jutro na sprawdzian z fizyki

Dobranoc
3 mar 01:21
Eta:
Dobranoc , miłych snów i
6−ki ze sprawdzianu
3 mar 01:24