przepraszam mam pytanie ekstremum
przemysław G: dzien dobry przepraszam mam 2 punkty
ekstremum po wyznaczniku i pochodnej Fxx
a=2>0
b=4>0
to które ma minimum ?
a czy b?
28 mar 00:06
przemysław G: jeśli otrzymałem z wyznacznika Hessego =2x dla punktów przykładowo a(1,1,1) i b=(2,2,2)
po podstawieniu
W(1,1,1)= 2
W(2,2,2)=4
i obie są dodatnie to który punkt mam podać jako minimum ?
prosiłbym o podpowiedz
28 mar 06:35
przemysław G: a po pochodnej wychodzi przykładowo
fxx=2
fxx=4
28 mar 06:47
aaa: oba bo to minima lokalne
28 mar 15:03