W przestrzeni zdarzeń elementarnych Ω={ω_1,ω_2}
Szymon: Dzień dobry, na zajęciach zaczęliśmy omawiać takie zadania ale przyznam szczerze że nie
zrozumiałem wykładów i proszę o pomoc, jak to ugryźć?
W przestrzeni zdarzeń elementarnych Ω={ω1,ω2} określona jest zmienna losowa X wzorem
X(ω1)=0, X(ω2)=1 oraz prawdopodobieństwo P({ω1}=34, P({ω1}=14.
Wyznacz:
a) Rozkład zmiennej losowej i jego wykres.
b) Dystrybuantę zmiennej losowej i jej wykres .
27 mar 15:12
janek191:
| | 1 | |
Tam pewnie powinno być P({ω2}) = |
| ? |
| | 4 | |
27 mar 19:55