W okrąg wpisano czworokąt ABCD.
Mateusz: W okrąg wpisano czworokąt ABCD.
Długość boków tego czworokąta są równe |AB| = 8, |BC| = 10, |AD| = 6. Kąt BAD ma miarę 120
stopni. Oblicz długość czwartego boku.
27 mar 12:05
chichi:
Masz 2 kąty i 3 boki czego Ci więcej do szczęścia brakuje?
27 mar 12:10
Mila:

Dwa razy tw. cosinusów.
27 mar 15:40
Filip: do szczescia brakuje poprawnej wartoscii liczbowej
dlugosci czwartego boku tego czworokata
27 mar 16:41
Mila:
Widocznie tylko wynik był potrzebny o 12:05.
27 mar 22:04