.
xyz: Rozwiąż układ równań:
16x2−12xy−6y2+16x−6y=0
−24x2+18xy+9y2−6x−6y=0
26 mar 20:18
Mila:
Podpowiedź:
(1) podziel przez 2
(2) podziel przez 3
dodaj stronami
26 mar 20:27
ABC:
górne mnożysz przez 3 , dolne przez 2 , dodajesz stronami i masz
36x−30y=0 i dalej chyba dasz radę
26 mar 20:29
26 mar 20:31
Maciess: Jeśli cię interesuje interpretacja geometryczna, to poczytaj o krzywych drugiego stopnia. Twoje
równania to będą albo hiperbole, albo elipsy i można się bawić w malunki

Ale metoda którą ci zaproponowali wyżej jest tutaj najszybsza.
26 mar 20:42
k:
26 mar 21:53