Problem z odcinkiem
Maly grzes: Oblicz długość odcinka, którego końcami są punkty A i B .
a.
A = ( −5, −9 )
B = ( 1 , − 3 )
b.
A = ( 120 , 200 )
B = ( 124 , 203 )
Ja robię tak. i mi nie wychodzi tak jak ma być w odpowiedzach w książce.
(AB)= √(x2 − x1 )2 + ( y2 − y1 )2
(AB)= √(−5 − (1)2 + (−9 − (−3)2
(AB)= √−62 + (−12)2
(AB)= √−36 + (− 144)
(AB)= √−180
2 mar 23:22
fikuś: (−6)2=+36
2 mar 23:25
fikuś: (−9−(−3))2=(−6)2=36
2 mar 23:27
fikuś: AB=6√2
2 mar 23:28
Maly grzes: W odpowiedziach jest.
a. |AB|= 6√2
b. |AB|= 5
2 mar 23:30
Maly grzes: Ehh a zadanie b? nie wychodzi mimo tej malej pomocy
2 mar 23:56
Maly grzes: pomocyyy jest tam ktoś
3 mar 00:44