sin2x | ||
| | |=|q|<1 | |
sinx |
a1 | ||
S= | ||
1−q |
π | ||
D : |sinx| < 1 ⇒ x ≠ | + kπ , k∊ C | |
2 |
sinx | sinx − 1 + 1 | 1 | ||||
S = | = | = −1 + | ||||
1 − sinx | 1 − sinx | 1 − sinx |
1 | 1 | ||
< | < ∞ | ||
2 | 1 − sinx |
1 | 1 | |||
− | < −1 + | < ∞ | ||
2 | 1 − sinx |
sinx | π | |||
f(x) = | dla |sinx|<1⇒ x ≠ | + kπ, k | ||
1−sinx | 2 |
π | ||
Nie. funkcja jest określona dla każdego x∊R, tylko dla x ≠ | + kπ funkcja jest szeregiem | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |