matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pilnike potrzebuje rozwiazanie
tina:
Wyznacz wartość m , dla której proste o równaniach y=(m2+5m+7)x−4 i y= − 1m+3x+6 są względem siebie prostopadłe.
25 mar 08:58
6latek:
Musi byc tak a*a
a
=−1 (m2+5m+7)*3=−1
25 mar 09:03