| 1 | ||
dx = − | dt | |
| 2 |
| 1 | u−2 | |||
∫ | du = ∫ | du | ||
| u2+u | 1 + u−1 |
| 1 | ||
∫ | du | |
| u10+u9 |
| 1 | ||
∫ | du | |
| u2(u8+u7) |
| 1 | ||
v= | ||
| u |
| 1 | ||
dv=− | du | |
| u2 |
| 1 | ||||||||||||||
=−∫ | dv | |||||||||||||
|
| 1 | ||||||||
=−∫ | dv | |||||||
|
| v8 | ||
=−∫ | dv | |
| 1+v |
| v8−1 | 1 | |||
=−∫ | dv−∫ | dv | ||
| 1+v | v+1 |
| (v4−1)(v4+1) | ||
=−∫ | dv−ln|v+1| | |
| 1+v |
| (v2−1)(v2+1)(v4+1) | ||
=−∫ | dv−ln|v+1| | |
| 1+v |
| (v+1)(v−1)(v2+1)(v4+1) | ||
=−∫ | dv −ln|v+1| | |
| 1+v |