cosx | x | 1 | ||||
∫x | dx=− | +∫ | dx | |||
sin2x | sinx | sinx |
cosx | x | 1 | |||||||||||||||||||
∫x | dx=− | +∫ | dx | ||||||||||||||||||
sin2x | sinx |
|
cosx | x | 1 | |||||||||||||||||||
∫x | dx=− | +∫ | dx | ||||||||||||||||||
sin2x | sinx |
|
x | ||
t=tg | ||
2 |
1 | 1 | |||||||||||
dt= | dx | |||||||||||
2 |
|
1 | ||
∫ | dt=ln|t|+C | |
t |
1 | x | ||||||||||||||||||
∫ | dx=ln|tg | |+C | |||||||||||||||||
| 2 |
cosx | x | x | ||||
∫x | dx=− | +ln|tg | |+C | |||
sin2x | sinx | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |