matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
kawls:
oblicz całkę: ∫(−x+6)/(x
2
−6x+25)dx
23 mar 16:18
chichi:
−x+6
1
−
(2x−6)+3
2
∫
dx=∫
dx=
x
2
−6x+25
x
2
−6x+25
1
2x−6
1
=−
∫
dx+3∫
dx
2
x
2
−6x+25
(x−3)
2
+16
Dalej już łatwo
23 mar 16:37