matura
dzonypieczony: Rozwiąż równanie log2(x−1)log2(x−3)=2
22 mar 22:35
Eta:
x=5
22 mar 22:38
dzonypieczony: a mozna krok po kroku

bardzo bym prosil
22 mar 22:41
Eta:
założenie : x>1 i x>3 i log
2(x−3)≠0 ⇒x≠4
x∊(3,
∞)\{4}
log
2(x−1)=2log
2(x−3)
x−1=(x−3)
2 i x>3
..................
22 mar 22:43
dzonypieczony: A skad sie wzięło
(x−3)
2 w ostatniej linijce
22 mar 22:49
6latek: To popatrz na wzory logarytmow i napisz z jakiego bys skorzystał
22 mar 22:58
dzonypieczony: a dobra ide spac bo juz nie mysle wgl xd
22 mar 23:06
6latek: k*logab=logabk −dziala w obie strony
23 mar 15:29