matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra liniowa
salamandra:
Wyznacz równanie płaszczyzny będącej symetralną odcinka o końcach (2, 2, 5) i (−3, 4, 1). A=(2,2,5) B=(−3,4,1)
1
środek odcinka AB=(−
,3,3)
2
v=(−5,2,−4)
1
równanie płaszczyzny: −5(x+
)+2(y−3)−4(z−3) =
2
=−5x−2,5+2y−6−4z+12=−5x+2y−4x−3,5 dobrze?
22 mar 20:22
ABC:
a gdzie masz prawą stronę w równaniu płaszczyzny? muszę się zebrać i ten artykuł o tobie w końcu napisać do czasopisma matematyka w szkole
22 mar 20:33
salamandra:
...=0
22 mar 20:35
salamandra:
Teraz dobrze?
22 mar 20:43
ABC:
dobrze
22 mar 20:46
salamandra:
Dziękuję
22 mar 20:48
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick