prawdopodobienstwo
help: O zdarzeniach A i B wiadomo, że P(B ) = 0,6 ; P(A' ∪ B ) = 0,75 ; P (A ∖ B' ) = 0,25 . Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia A ∪ B .
22 mar 16:58
qlfon:

Trochę nieformalnie, ale skutecznie

P(B) = |BD| = 0,6; P(A'∪B) = |BD| = 0,75; |AB| = 1 − 0,75 = 0,25 i to wystarczy,
P(A∪B) = |AB| + |BD| = 0,25 + 0,6 = 0,85
22 mar 23:36
Eta:

P(A\B
')=P(A∩B)=0,25
P(A
'U B)=1−P(A\B) ⇒ P(A\B)= 0,25
P(A\B)= P(A)−P(A∩B) ⇒ P(A)= 0,5
P(AU B)=P(A)+P(B)−P(A∩ B) = 0,5+0,6−0,25
P(AU B)=0,85
============
22 mar 23:57
kwas:
Dla Ciebie
Eto 
, a dla mnie?
23 mar 00:03
słodycz:
Wiedziałam ...
23 mar 00:04
Eta:
Jak zdrówko? jest ?
23 mar 00:12
Eta:
Też jest

tylko "zegar nieubłaganie tyka......."
23 mar 00:41
ABC:
gdy do przodu zegar rwie ty ustaw się na nie i cała wstecz
23 mar 00:43
Eta:
Dobre, dobre ...
23 mar 00:44