pomocy
dzonypieczony: dany jest wielomian w(x)=(2−x)3 * (√2−1)3
Oblicz współczynnik przy najwyższej potędze tego wielomianu
22 mar 11:05
Eta:
W czym problem?
Wzory na (a−b)3=.....
(√2−1)3= 2√2−6+3√2−1=5√2−7
W(x)= (2−x)3=−x3+6x2−12x+8
współczynnik przy x3 jest równy −(5√2−7)=7−5√2
22 mar 11:27
janek191:
Czy dobrze jest przepisane?
22 mar 11:27
dzonypieczony: probem w tym, że wg mojej matematyczki powinno wyjść 2 pierwiastki z 2 a mi wychodzi to co
Panu/Pani Eta
22 mar 11:29
Eta:
Jaka treść, taka odpowiedź
Sprawdź czy dobrze przepisałeś ten wielomian
22 mar 11:33
dzonypieczony: wszystko jest dobrze przepisane, czyli matematyczka sie pomylila
22 mar 11:34
Eta:
Na to wygląda
22 mar 11:43
Chińska podróba 6-latka:
Eta matematyczki się nie mylą
22 mar 12:40