matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MARTUSIA:
Rzucamy trzema symetrycznymi monetami. Oblicz prawdopodobieństwo, że wyrzucimy co najmniej jednego orła.
2 mar 22:05
fikuś:
Ω =2
3
=8 P(A) = 1− P(A`) =1 −
1
8
=
7
8
2 mar 22:56